Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на фаровете при Алфа Ромео 155

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване на фаровете при Алфа Ромео 155

От много време се каня да започна с тези фарове и уви дойде и техният ден... Имаше много теми за фаровете и реших да действам, и резултата беше невероятен...
    Ето и снимки за по добро 'светване'...

ДАНО ДА СЪМ БИЛ ПОЛЕЗЕН НА МНОГО КОЛЕГИ.
    ВСЕ ПАК СЕ ПОСТАРАХ....

01 започва се с мигача...
    02 лайсната...
    03 щипките ... има една и зад решетката ... и стъклото на фара пада.
    04 следва развиване на този винт и фара излиза. ИМА И ЕДНА СКОБА ПОД ФАРА...
    05 Лупата за късите светлини се държи на три винтчета... развива се и се почиства...С КАКВО имаше някаде тема на скоро но аз лично почистих с препарат лупата
    06 Е...СИ И ЛУПАТА...
    Attached Files
    Last edited by ALFA CORSE; d.m.y г., 12:18.
    Alfa Romeo 155/1.8TS

Евала за темата
    Най-добре някой да я премести в раздел Технически справочник
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

СЪГЛАСЕН СЪМ КОЛЕГА... ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА НА МН. КОЛЕГИ
      НО ВСЕ ПАК СТАВА ДУМА ЗА 155
      Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

: - )

Само ще добавя че е по-добре първо да се смъкне фара. Хем е по-удобно, хем не рискуваш да строшиш някоя пластмасова щипка. А и при мен металните скоби бяха 5 а не само 3 отгоре
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

..

монигт евала момче поздрави чел съм и другите теми за чистене на фаровете ама ти си я направи така човешки в смисъл така като за простаци със снимки поздрави
          Диети и отслабване
          www.elenkov.net

Comment

Първоначално публикувано от monigt
            СЪГЛАСЕН СЪМ КОЛЕГА... ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА НА МН. КОЛЕГИ
            НО ВСЕ ПАК СТАВА ДУМА ЗА 155
            eто на това му се казва помощ колега! Предният път когато поразгледах темите за почисване на фаровете направо се отказах... след като погледнах какво си сътворил реших утре да повторя стореното от теб поздрави
            Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Да допълня темата с още фотки

Тъй като коментарите бяха към снимките и вече ги няма, ще се опитам накратко да опиша процедурата, като едва ли ще е толкова подробна както преди, може би ще пропусна нещо тъй като аз го правих преди повече от година :

махат се двата странични мигача
              маха се маската заедно с двете лайсни под фаровете
              стъклото на фара се държи на щипки - три отдолу, три отгоре и няколко отстрани
              ако се сваля целият фар - държи се на три болта, които се развиват от задната страна
              откача се рефлектора от долната щипка - на първите три снимки, която го фиксира към ел машинката за регулиране на височината
              откача се от шарнирната връзка на следващите две снимки
              маха се лупата, която се държи на три винтчета
              двете шайбички стоят от вътрешната страна (при обратното сглобяване)
              рефлектора на фара се почиства с дестилирана вода без пряк допир, в противен случай се нарушава покритието му
              сглобява се по обратният ред
              Attached Files
              Last edited by ALFA CORSE; d.m.y г., 20:31.
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Още малко и от моя опит: пластмасовите капачета са закачени с 3 копчета които поне в моя случай имат някаква клечка по средата, която ги дъри разтворени, та първо се избива по средата дървената цхаст която разтваря копцхето и тогава се вадят без проблем (аз счупих 2 преди да вида тази подробност) и другата гадост е. след откачването на бчлата щипка отдолу, че трявба да се извади рефлектора първо от вътрешната страна, защото от външната е на ябълка
                Също така много внимавайте с какво почиствате рефлектора! Аз се пробвах с препарат за почистване на прозорци и започна да се сваля покритието на рефлектора с него, та май е най добре или само с парцал или с вода.
                Ми надавам се и това инфо да е от полза.
                Lancia Dedra 1.6 i.e.
                Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V

Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Comment

Във връзка с късите светлини (фаровете с лупите), искам да попитам следното - вярно ли е че за този тип фарове (с лупи), крушките са по-специални? т.е. - ако отида в магазина да си купя крушки за късите светлини, трябва изрично да подчертая, че са с лупи. Не че и другите крушки няма да станат, но осветеността пред фара се получавала различна...
                  Някой да знае нещо по темата?
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Няма такова нещо. Крушките са едни и същи
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Крушките са H1, май и 2-те, както и тез ина халогените, но за късите съм 100% сигурен.
                      Lancia Dedra 1.6 i.e.
                      Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V

Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Comment

Крушките са едни и същи и за къси и за дълги цветлини: Н1 55W
                        С това допълнение от колегата ,за което му благодаря, вече и баба знае как...
                        Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

найстина темата е много добра...реших и аз да си изчистя фара....но при вадатенето на стъклото...падна гументо уплатнеие.....някой да знае с кво да го залепя???
                          Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

Супер инфо!
                            1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                            и делта

Comment

И МОЕТО ПАДНА , но не го лепих защото не видях да е имало лепило. щипките и стъклото ще го притиснат предполагам....
                              а иначе ако искаш пробвай с силикон за стъкла, ще има ефект ...
                              Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Working...
                              X